WIL JIJ OOK WEER ZIN HEBBEN IN DE MAANDAG?

Als loopbaancoach help ik jou in 6 stappen weer op je plek! 

KLINKT DIT HERKENBAAR VOOR JOU?

=

Je hebt de laatste tijd veel nagedacht over je werk en bent tot de conclusie gekomen dat het je onvoldoende voedt. Je wilt iets anders, maar wat?

=

Je hopt van de ene naar de andere baan maar hebt je werkgeluk nog niet gevonden. Je vraagt je af of er iets mis is met jou. Want je weet nog steeds niet wat je ‘later’ worden wilt.

=

Je hebt het gevoel dat je ‘vast’ zit. Je wordt gek van de sleur die jouw (werk)leven geworden is. Is dit alles? Je wilt weer zin hebben in de maandag en blij zijn met je werk.

=

Je scrolt avonden achter elkaar op vacaturesites. Je voelt je onbekwaam. En geen enkele functie springt er echt uit. Je vraagt je af op welke vacatures jij kunt reageren.

=

Je werkt al jaren in dezelfde branche en hebt hier veel ervaring in opgedaan. Toch voel je dat er meer is. Dit wil je niet tot je 67e blijven doen. Maar wat dan wel?

=

Je hebt tot nu toe vooral verstandige keuzes gemaakt, of adviezen van anderen opgevolgd. Dit gaat steeds meer aan je knagen. Het is de hoogste tijd dat je meer vanuit je hart gaat kiezen.

=

Je ziet collega’s die jaar in jaar uit hetzelfde werk doen en de gedachte dat dit jouw toekomst is, maakt jou gillend gek. Hoewel je genoeg te doen hebt, vind je je werk saai en eentonig. Je hebt behoefte aan meer afwisseling en uitdaging.

=

Je ervaart geen aansluiting meer met het bedrijf waar je voor werkt. Je hebt andere ideeën. Je hebt al van alles geprobeerd om het leuker te maken, maar zonder succes. De koek is op.

=

Je energie is laag in de avonden en de weekenden, en af en toe ben je somber. Je hebt echt ‘oplaadtijd’ nodig. Daardoor ben je geen leuker mens voor je kinderen, partner of vrienden.

=

Je mist voldoening en zingeving in je werk. Je wilt graag meer voor anderen betekenen. Het lijkt alsof iedereen gepassioneerd is over zijn werk, behalve jij. Dit wil je niet langer, maar je komt er alleen niet uit.

MAAK WERK VAN WAT JIJ HET LIEFSTE DOET!

Je bent klaar met het gepieker en gedoe. Je wilt ontdekken wat jouw volgende stap is in je loopbaan. Je bent nieuwsgierig om te kijken wat er nog meer is. In jouzelf maar ook op de arbeidsmarkt. Je wilt geld verdienen met wat je leuk vindt, op een manier die bij je past. 

DIT KAN JIJ ZIJN!

R

Je kijkt positief naar de toekomst. Je hebt eindelijk richting en focus. Een helder plan van aanpak voor jouw volgende stap. Hier kun je mee vooruit!

R

Je weet precies wat je drijfveren zijn. Waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Je ervaart dat werken ook leuk kan zijn! De tijd vliegt.

R

Je zit lekkerder in je vel. Je voelt je zelfverzekerd over je kwaliteiten en je toegevoegde waarde. Je hebt je eigen pad weer teruggevonden en dat maakt je trots.

R

Je hebt je energiegevers en energievreters in beeld en zorgt beter voor jezelf. Zowel op de werkvloer als thuis. Het lukt je beter om je grenzen en behoeften aan te geven en je ervaart een fijne werk-privé balans.

R

Je snapt hoe je kunt omgaan met je valkuilen. In je huidige baan, die met wat aanpassing toch blijkt te passen, óf bij een volgende organisatie. Je trekt je minder aan van de verwachtingen van anderen.

R

Je realiseert je wat belangrijk voor je is en handelt hier ook naar. Je neemt afstand van wat niet meer klopt en vindt de moed om nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen.

R

Je ontdekt dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Je besluit om te solliciteren, of toch niet. Je combineert een nieuwe baan met een studie. Of je start een bedrijf naast een parttime job. Je hebt de touwtjes weer in handen en je doel voor ogen.

R

Je hebt weer energie om te solliciteren en weet waar je op moet letten. Je zoekt een baan die bij jóu past en niet andersom. Je weet je authentiek en zelfverzekerd te presenteren.

“Mijn aanpak is no-nonsense, praktisch en afwisselend, maar zeker ook liefdevol en diepgaand”

EEN PROGRAMMA WAARMEE JIJ DAADWERKELIJK EEN WENDING IN JE LOOPBAAN REALISEERT!

De loopbaanvragen van mijn klanten passen het best in een loopbaantraject van 6 stappen. Daarom heb ik deze stappen in een helder en praktisch programma gegoten.

Alles komt aan bod! We besteden veel aandacht aan jou als persoon; jouw unieke en oorspronkelijke drijfveren, talenten, kwaliteiten, waarden en meer. Werk is in mijn optiek namelijk een gevolg van wie jij bent, geen startpunt. Stap voor stap koppelen we deze bevindingen aan jouw perspectief; jouw wensen, interesses, beroepsvoorkeuren en sollicitaties.

Ik geloof dat mensen gelukkiger zijn wanneer zij werk doen waar zij goed in zijn, blij van worden én waar zij voldoening uithalen. Ik geloof dat er voor iedereen werk bestaat dat ‘klopt’ en waar je je 100% op je plek voelt. Ik help je ontdekken hoe jouw ideale werkplaatje eruit ziet.

Samen creëren we helderheid en richting. Zodat jij vanuit je hart gaat kiezen wat echt bij jou past. En jij weer voldoening, zekerheid en plezier ervaart in je werk! Met mijn programma ben jij in staat om een duurzame loopbaankeuze te maken van binnenuit. Aan het einde heb je drie concrete richtingen waar je met vertrouwen op kunt solliciteren.

OVERZICHT VAN ALLE STAPPEN

> 1. ONTDEK

Deze module start met het bepalen van jouw persoonlijke doelen. Waarom neem je deel aan dit programma? Het is belangrijk om dit voor jezelf scherp te hebben. Verder gaat deze module over jouw pad tot nu toe.  What’s your story? Wat is er allemaal geweest? Leuke, maar ook minder leuke ervaringen en gebeurtenissen. Welke keuzes heb je gemaakt? Waar ben je trots op? Wat heb je geleerd? Het betreft een belangrijk puzzelstuk dat in mijn ogen niet mag ontbreken in een loopbaantraject. Het vertellen van jouw verhaal gaat jou helpen om ruimte te scheppen en de weg vrij te maken voor nieuwe dingen.

> 2. VERKEN

Maak een selfie! In deze module ligt de nadruk op het leren kennen van je kwaliteiten en talenten. Wat maakt jou bijzonder? Waar blink jij in uit? Wat vinden anderen eigenlijk van je? Maar ook: wanneer vraag je teveel van jezelf? Hoe komt dit eigenlijk en welke verlangens zitten hieronder verborgen? Wat blijft onzichtbaar op de foto en mag wat meer naar de oppervlakte komen? Welke stappen kun en wíl je zetten in je persoonlijke ontwikkeling?

> 3. DROOM

Tijd om jouw persoonskenmerken, drijfveren en kwaliteiten te koppelen aan jouw ideale werksetting. Waar ben jij op je best? Wat zijn voor jou de belangrijkste voorwaarden om je werk goed te kunnen doen? Waar geloof jij in? Waar droom je van? En wat is hiervan al haalbaar? Je krijgt een inzicht in jouw meest zingevende factoren. In deze module vind je ook een carrière-ankertest die inzicht geeft in welke soort rol goed bij jou zou kunnen passen. Tot slot 

> 4. BRUIS 

In deze module maak je jouw eigen winst- en verliesrekening op. Hoe zien je dagen, weken, maanden eruit? Waar krijg je op dagelijkse basis energie van? En wie of wat zijn jouw energievreters? Hoe kun je meer de regie nemen over jouw activiteiten? We kijken ook naar jouw werktaken. Wat vind je nog leuk om te doen, wat wil je nog leren? En waar ben je helemaal klaar mee? Is er een manier om dit te stoppen of uit te besteden? De bedoeling is dat je na deze module weer bruist van de energie!

> 5. FOCUS

Hoogste tijd om jouw interesses in kaart te brengen en in te zoomen op jouw beroeps- en branchevoorkeuren. Van welke beroepen zou je gelukkig kunnen worden? Welke branches spreken je aan maar zijn nog onbekend terrein? Aan welke combinaties heb je zelf nog niet gedacht? En wat is er voor nodig om in deze richting aan de slag te gaan? Met behulp van de Beroepenschatkist kom je tot 3 loopbaanrichtingen die je verder gaat verkennen.

 

> 6. VEROVER

Nu je weet wat jouw unieke talenten zijn, in welke omgeving jij het beste tot je recht komt en waar jij de meeste toegevoegde waarde kunt bieden, is het tijd om een plan te maken. Ben je zichtbaar? Klopt je profiel? Ben je helder in wie je bent, wat je te bieden hebt en wat je zoekt? Opvallen in je eigenheid, noem ik dat! Je vindt in deze module veel tips en sjablonen om jouw netwerk uit te breiden, brieven te schrijven, CV op te maken en gesprekken voor te bereiden. Je neemt ook de tijd om te evalueren. Wat neem je mee? Wat spreek je met jezelf af? Welke stappen ga je zetten? Met je neus de juiste kant op, ben je helemaal klaar voor het werk dat je het liefste doet!

Wat ben ik blij met jou als coach. Mijn “meh, ik raak mijn baan kwijt, dat wil ik niet en wat moet ik nu”, heeft plaatsgemaakt voor “een enthousiaste unieke toevoeging” die het op korte termijn gaat rocken bij een hele toffe werkgever. Alles is bespreekbaar en je bent een geweldige sparringpartner. Fijn en super leerzaam om door middel van alle uitdagende opdrachten, diepgaande gesprekken en de wandelingen, weer eens terug te gaan naar de kern, naar de basis, en te kijken waar mijn kwaliteiten nou echt liggen en waar ik die glimlach van op mijn gezicht krijg. Met een beter zelfbeeld en vernieuwde energie op naar de toekomst… Boelveel dankjewel!

Elly, 43 jaar [business support assistant]

Welkom bij mijn programma ‘AMBACHT VAN HET HART’

Voor de baan die op jouw lijf geschreven is!

Liever eerst een sneak preview? Voor slechts €47 krijg je direct toegang tot module 1 – ONTDEK DE WAARDE IN JOUW LEVENSVERHAAL

WIST JE DAT…

…De kosten voor loopbaancoaching vallen onder ‘Studiekosten en andere scholingsuitgaven’ en daarmee belastingaftrekbaar zijn? Kijk op de website van de Belastingdienst en overleg desgewenst met je financieel adviseur voor meer informatie.

Let op! Genoemde prijzen gelden voor particulieren en zijn inclusief BTW. In termijnen betalen is mogelijk.
Betaalt jouw werkgever? Neem dan even contact met mij op.

Hi! IK BEN WENDY

En ik help jou graag met het maken van betere loopbaankeuzes!

Ook ik was lange tijd zoekende naar een baan die echt bij me zou passen. Na mijn studie vervulde ik allerlei commerciële functies die in het begin erg leuk waren, maar waar ik al snel inhoudelijk op uitgekeken raakte. Het gaf weinig voldoening. Tegelijkertijd had ik de neiging om te veel hooi op mijn vork te nemen. Dat leverde een hoop stress op. Iedereen in mijn omgeving leek carrière te maken, terwijl ik het werkgeluk maar niet kon vinden. In 2016 kwam ik via een mislukte sollicitatie uit bij een opleiding tot Loopbaancoach. Dit was waar ik zo lang naar op zoek was! Een jaar later startte ik mijn eigen praktijk. Eerst naast een parttime loondienstverband en later volledig als zelfstandige.

Inmiddels ben ik erkend coach, door zowel NOLOC als NOBCO.

Ik breng jou ook graag dichter bij jouw eigen werkgeluk. Want ik ken jouw verlangen als geen ander en geloof oprecht dat er ook voor jou een manier is om met plezier aan het werk te gaan!

Liefs,
Wendy

 

Wendy is meer dan een loopbaancoach. Ze geeft je op een laagdrempelige en ontspannen manier inzichten in jezelf wat uiteindelijk ertoe leidt dat je daarnaast ook de antwoorden krijgt (zelf geeft) op het onderdeel loopbaan.

Ze is lekker concreet. Heeft zinvolle oefeningen en stelt de juiste vragen.

Mij heeft het weer doen ontdekken én accepteren wat belangrijk voor mij is, waar ik energie van krijg, op verlies en waarom. En daarnaast heb ik binnen een half jaar de baan gevonden waar ik heel blij van word!”

Birgit, 36 jaar [marketeer]

Rust, vertrouwen en persoonlijk zijn de woorden die in me opkomen wanneer ik aan Wendy denk. Ik kwam bij Wendy terecht met het doel om meer grip en focus op mijn loopbaan te krijgen. Na een aantal sessies bereikten we dit en nog veel meer. Ik werd elke sessie opnieuw geïnspireerd om het beste uit mezelf te halen en het traject heeft me inzichten gegeven voor nu en in de toekomst. Wendy geeft je de ruimte om jezelf bloot te geven zonder daarover te oordelen en daagt je uit om kritisch naar jezelf te kijken. Een bijzonder, persoonlijk en leerzaam traject waardoor ik de regie over mijn loopbaan terug heb genomen, ik beter weet wat ik wil en inzicht heb in de route die ik moet bewandelen om dit te bereiken. Bedankt hiervoor Wendy!

Rosanne, 28 jaar [van intercedent naar onderzoeker]

Het loopbaancoach traject dat ik bij Wendy heb gehad heb ik als zeer prettig en waardevol ervaren. Al vanaf het eerste kennismakingsgesprek heb ik mij op mijn gemak gevoeld. Wendy is fijn persoon, erg betrokken en stelt de juiste vragen. De gesprekken en opdrachten hebben mij veel inzicht gegeven in mijzelf als persoon. Het traject van Wendy is gestructureerd, wat mij houvast heeft gegeven. Maar niks staat vast, want Wendy bekijkt ieder moment samen met jou wat er nodig is / wat je nodig hebt. Het positieve is, dat ik dit traject heb mogen afsluiten, met het nieuws dat ik een nieuwe uitdaging aan ga! Bedankt Wendy!

Myrte, 25 jaar [van verpleegkundige naar informatieadvisieur]

Ik heb de samenwerking met Wendy als erg prettig ervaren. Ze geeft erg goed aan wat er in welke stap gaat gebeuren, zodat je een duidelijk idee hebt van de opbouw. De werkwijze die Wendy hanteert, ben ik nog nooit eerder tegengekomen en daardoor heb ik met een heel andere invalshoek kunnen kijken naar mijzelf, mijn wensen en doelen. Doordat Wendy heel erg betrokken is als persoon, voor alles open staat en goed luistert, kan zij zeer scherpe vragen stellen. Voor mij was dit de perfecte manier om uit te zoeken wat ik nu precies wil. Mijn eindresultaat? Ik begin aan een masterprogramma aan de Universiteit van Tilburg, in combinatie met een baan die past bij mij als persoon, maar ook bij mijn zakelijke ambities.

Fabienne, 23 jaar [finance professional]

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer is dit programma geschikt voor mij?

Ik raad je deze loopbaancoaching aan als je jezelf en je carrière serieus neemt. Je weet dat de antwoorden in jouzelf zitten, maar komt er zelf niet bij en zoekt nu iemand die jou de juiste vragen stelt en de beste tools aanreikt. Je bent klaar om een kloppende en duurzame keuze te maken.

Zelf ben ik niet zo van de ellenlange vragenlijsten, kleuranalyses en persoonlijkheidstesten. Al die informatie is bij mij nooit echt blijven hangen. Ik geloof wél in het ontrafelen van jouw persoonlijke verhalen en het opduiken van jouw unieke puzzelstukjes. Het ‘herontdekken van jouw oorspronkelijkheid’, als je het netjes wilt zeggen. Daar kun je écht wat mee! We doen dit samen, stap voor stap, met een vleugje humor en creativiteit. Aan de basis van de coaching staan altijd jouw persoonlijke vragen en doelen. 

Welke optie past het beste bij mij?

Je bepaalt zelf hoe intensief je de loopbaancoaching maakt. Het loopbaanprogramma is op zichzelf staand al heel waardevol. Je ontvangt video’s en werkbladen met veel oefeningen en vragen. Ook leg ik steeds wat theorie aan je uit, zodat je begrijpt waarom je wat doet. Studenten en young professionals zijn vaak al gebaat bij een kort traject. Je zou in dat geval kunnen kiezen voor optie 1 of 2. Loop je al langer vast en wil je nu echt een flinke wending geven aan jezelf en aan je loopbaan? Dan raad ik je optie 3 aan inclusief 6 persoonlijke sessies. Je kunt geheel kosteloos en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met mij aanvragen om af te stemmen wat je het beste past. Er bestaat altijd de mogelijkheid om extra coaching af te nemen als een gekozen optie niet toereikend blijkt. In de meeste gevallen is dit echter niet nodig en kunnen we in de kennismaking een heel goede inschatting maken.

Hoeveel tijd kost het doorlopen van het programma?

Het loopbaanprogramma leent zich uitstekend om in je eigen tijd en op je eigen tempo te doorlopen. Per module kun je rekening houden met een tijdsinvestering van gemiddeld 3 uur. Afhankelijk van jouw specifieke vraag, hoef je natuurlijk niet alle modules en opdrachten te doen. In de eventuele coachsessies is er daardoor júist tijd en aandacht om op jouw persoonlijke vragen en thema’s in te gaan.

Wat levert het programma mij op?

Aan de hand van de verschillende modules, begeleid ik jou stap voor stap naar de baan die op jouw lijf geschreven is. Je vindt in de academie veel opdrachten en vragen om dichterbij jouw doel te komen. Jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw inspanningen, keuzes en acties. Het goede nieuws is dat ik inmiddels zoveel ervaring heb opgedaan, dat ik durf te stellen dat er drie concrete perspectieven naar voren zullen komen. Daarnaast levert het programma in elk geval het volgende op:

  • Bewustwording van jouw dromen en potentie
  • Inzicht in belangrijkste kwaliteiten, drijfveren en werkwaarden
  • Meer innerlijke rust en zelfvertrouwen
  • Helder arbeidsmarktprofiel

Kortom, ik houd het niet bij loopbaanadvies alleen. Ik laat je zien wie je van nature bent en wat je nodig hebt om weer helemaal op je plek te zitten. 

Hoe lang krijg ik toegang tot dit programma?

Je krijgt standaard 6 maanden de tijd om alle modules en stappen te doorlopen.

Wordt loopbaancoaching vergoed?

Als je het loopbaantraject vanuit privé voldoet, merk ik op de facturen aan dat het om een Loopbaan Leertraject gaat. Op deze manier vallen ze onder Scholingskosten voor de Belastingdienst. Bekijk de informatie op de website van de Belastingdienst voor de exacte voorwaarden. Ik kan uiteraard geen garanties geven op basis van jouw persoonlijke situatie. Overleg dus desgewenst met je financieel adviseur of de Belastingdienst.

Kan mijn werkgever loopbaancoaching vergoeden?

In veel gevallen zijn er ‘potjes’ waar je gebruik van kunt maken. Ik heb de volgende tips voor je.

1) Check je CAO
Het is mogelijk dat in jouw CAO coaching- of opleidingsbudget is opgenomen. Dit bedrag wordt vaak jaarlijks gereserveerd en kan in overleg besteed worden aan loopbaancoaching.

2) Check bij de afdeling HR
Ook de HR-afdeling beschikt vaak over een opleidingsbudget wat besteed kan worden aan bijvoorbeeld coaching. Uit literatuur en praktijk is gebleken dat coaching een bewezen hulpmiddel is bij het behalen van persoonlijke en professionele doelen. Daarom wordt het vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR managers!

3. Check bij je leidinggevende of directeur 
Als het goed voelt, kan je het gesprek aangaan met je leidinggevende. Een loopbaantraject leidt niet persé naar een nieuwe baan. Ik heb vaak genoeg meegemaakt dat klanten, met wat aanpassingen in hun eigen gedrag en takenpakket, weer met plezier aan het werk gingen bij hun eigen werkgever.

Mijn programma is ook een persoonlijk ontwikkeltraject en ik raad je aan om de mogelijkheden via je werkgever te verkennen. Indien je werkgever betaalt, ga ik hierover graag in overleg. 

Welke ervaring heb jij als loopbaancoach?

Mijn opleidingen voor Loopbaancoaching en persoonlijke ontwikkeling volgde ik bij Annet Brinkhuis Opleidingen te Laren. Nieuwe dingen leren vind ik nog steeds ontzettend leuk en ik zorg altijd voor nascholing en bijscholing op verschillende gebieden. Ik neem mijn vak serieus en daarom ben ik aangesloten bij zowel de NOLOC (Beroepsvereniging van Loopbaancoaches en Jobcoaches) als de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches). Bij beide instituten ben ik tevens gecertificeerd. Dat betekent dat mijn kwaliteiten, vaardigheden en ervaring zijn getoetst en ik mij een erkende loopbaancoach mag noemen.

Help je mij ook met het vinden van een nieuwe baan?

Nee, dat lukt je na het doorlopen van het programma helemaal zelf! Met de opgedane inzichten en tips voel je zelf of je het werkgeluk nog bij je huidige werkgever kunt vinden. Is dat niet het geval? Dan heb je alles in huis om je krachtig te presenteren, zowel op papier als in (sollicitatie- of netwerk)gesprekken.

Hoe ga jij om met mijn gegevens?

Ik ga zorgvuldig om met alle informatie die jij verstrekt, zowel mondeling als schriftelijk. Ik volg hierin de Internationale Ethische Code van de NOBCO. Ik zal nooit inhoudelijke informatie delen met jouw werkgever.